Saffraan en uw gezondheid

Saffraan is een heerlijk keukenkruid waarmee u al uw gerechten een speciale toets kan geven. Maar niet alleen in de keuken is saffraan een gegeerd product. Saffraan is veelzijdig en ondersteunt op verschillende manieren het lichaam. In de geschiedenisboeken lezen we dat dit kruid reeds in de Middeleeuwen gebruikt werd bij de behandeling van verkoudheden en infecties van de luchtwegen. Het werd eveneens gebruikt bij slapeloosheid, maag-aandoeningen, hart-en vaatziekten, jicht, premenstrueel syndroom, oogaandoeningen, en melancholie. De Perzen en de Egyptenaren gebruikten het vooral als afrodisiacum.

EEN NATUURLIJK MIDDEL TEGEN DEPRESSIES

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het dagelijks gebruik van 30 mg saffraan gedurende 6 weken een lichte tot matige depressie kan behandelen, het humeur kan verbeteren en de angsten kan verzachten. Safranal, één van de 150 volatiele elementen in saffraan, heeft een regulerende werking op het zenuwstelsel en zijn neurotransmitters en werkt daardoor als een natuurlijk anti-depressivum.

 

SAFFRAAN VOOR EEN ZACHTE, GLADDE EN GLANZENDE HUID

Saffraan is de ideale partner om uw huid te verbeteren. Het is verzachtend, genezend, hydraterend, herstellend en zuiverend. Antioxidanten, een acief bestanddeel van saffraan, bestrijden de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering. Een anti-age behandeling op natuurlijke wijze! De exfoliërende eigenschappen verminderen acné en vervagen lelijke plekken en mee-eters.

 

SAFFRAAN VERLICHT HET PREMENSTRUEEL SYNDROOM (PMS)

Heeft u fysiek en psychisch last vóór en tijdens de menstruatie, probeer dan eens een beetje saffraan op te nemen in uw dieet. Dit kruid heeft een natuurlijke kalmerend effect. Grote hoeveelheden vitamine A en B2 verzachten de stemmingswisselingen, krampen en depressie, gerelateerd aan de menstruatiecyclus.

 

EEN NATUURLIJK MIDDEL TEGEN STRESS

Als het lijkt alsof u de wereld op uw rug draagt,  voeg dan saffraan toe aan uw dieet. De stampers van de Crocus Sativus L. zijn een remedie tegen stress, pessimisme en gebrek aan energie.

 

BETER SLAPEN MET SAFFRAAN

Voeg 's avonds een draadje saffraan toe aan uw thee en geniet van een rustige slaap, vooral als u last heeft van terugkerende nachtmerries, nachtelijke angsten, gevoelens van verstikking en hartkloppingen. De kalmerende eigenschappen van saffraan verbeteren de slaap en kalmeren een onrustige geest.

 

STIMULEERT DE WERKING VAN DE LEVER

Met een slecht werkende lever zet u de deur open voor allerlei ziekten. Een regelmatige consumptie van saffraan moedigt de lever aan beter te functioneren en toxines te verwijderen. Uiteraard eet u gezond, drinkt u alcohol met mate en beweegt u voldoende.

 

SAFFRAAN IS GOED VOOR HART-EN BLOEDVATEN

Slagaders raken verstopt door een slechte voeding, roken en inactiviteit.  Dankzij de regelmatige consumptie van saffraan wordt de cardiovasculaire gezondheid ondersteund. Saffraan voorkomt de vorming van bloedstolsels en verhoogt de zuurstofopname in het bloed. 

 

SAFFRAAN STIMULEERT UW IMMUUNSYSTEEM

Als u lijdt aan een chronische of auto-immuunziekte, probeer dan regelmatig saffraan te consumeren. Een sterker immuunsysteem betekent ook dat u beter beschermd bent tegen verkoudheid en griep.

 

SAFFRAAN BIJ PIJNLIJKE GEWRICHTEN

Saffraan is een kruid met anti-inflammatoire eigenschappen dat artrose-aanvallen kan verlichten. Nuttig een aangepaste voeding en vermijdt producten die door hun zuurgraad de gewrichten verstijven. 

 

SAFFRAAN IS GOED VOOR DE OGEN

De grote hoeveelheid carotenoïde in saffraan biedt bescherming voor de ogen en helpt u voorkomen dat door de ouderdom de gezichtsscherpte afneemt. Een regelmatige consumptie van saffraan, minstens 1 keer per week, versterkt het zicht en maakt uw ogen beter bestand tegen de zon.

 

HOUD UW GEWICHT ONDER CONTROLE MET SAFFRAAN

Het hunkeren naar eten is vaak gerelateerd aan uw emotionele toestand. Door saffraan te consumeren val je niet af, maar saffraan heeft een positieve invloed op uw humeur, waardoor u het verlangen naar voedsel beter onder controle houdt en minder gaat eten. 

 

SAFFRAAN: EEN NATUURLIJK KALMEREND MIDDEL TEGEN KIESPIJN

Een snuifje saffraan gemengd met een beetje biologische honing. Masseer zachtjes op het tandvlees om de tandpijn te verlichten in afwachting van een bezoek bij de tandarts.

 

 

Dossering: gebruik nooit meer dan 0,03 g saffraan per dag. Een te hoge dosis kan ernstige bijwerkingen geven zoals hartproblemen, koliek of maagpijn. Indicatie : 0,03 g = 6 bloemen = 6 stampers = 18 draadjes

 

Saffraan is een natuurlijk product dat de gezondheid ondersteunt door zijn vele weldaden. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap. Raadpleeg steeds vooraf uw arts indien u reeds chemisch vervaardigde, traditionele medicijnen neemt.

De vrije communicatie van de voordelen van natuurlijke voeding, planten, kruiden en remedies is strikt gecensureerd en beperkt door de farmaceutische industrie.

2019_strook.png
2020_produitbelge.png